Πρόκειται για το μικρό, μονό “αδερφάκι” του FΡ2.
Μπορεί να ψήσει 2 pizzas την φορα.
Φούρνος ενός τμήματος, χρήσιμος σε περιπτωσεις ανάγκης εξοικονομησης χώρου & για επιχειρησεις όπως καντίνες, fast food κλπ.
Υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας σε χώρους χωρίς σύστημα εξαερισμού, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα, το οποίο απορροφά μυρωδιές και ατμούς.
Ψήνει κάθε είδους pizza, φρέσκια ή κατεψυγμένη σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 2′.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί μια κατεψυγμένη ζύμη για pizza με φρεσκοκομμένα υλικά επικάλυψης. Σχετικά τραγανή στην βάση, καλά ψημένη, ποτέ καμμένη!
Αναπτύσσει θερμοκρασία που προσεγγίζει τους 395˚C και – μέσα από ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου διαχέεται στο εσωτερικό του φούρνου μέσω των αντιστάσεων που διαθέτει – η οποία μένει σταθερή τόσο στην βάση πυρόλιθου όσο και στην κορυφή του θαλάμου.
Ρυθμίζεται πανεύκολα η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος, από τον πίνακα ελέγχου στη βάση του φούρνου, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αποθήκευσης 5 προγραμμάτων ψησίματος.
Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο χρήστης δεν κινδυνεύει να καεί εαν ακουμπήσει την πρόσοψη, καθώς έχει επένδυση τριπλού τζαμιού.
Ο καθαρισμός της επιφάνειας του φούρνου μπορεί να γίνει και αυτόματα, εφόσον τεθεί σε λειτουργία στους 395˚C χωρίς προιόν ψησίματος.
Τέλος, οι ανάγκες του φούρνου PizzaChef για συντήρηση είναι απολύτως περιορισμένες στην αντικατάσταση του φίλτρου ενεργού άνθρακα, αναλόγως της συχνότητας λειτουργίας. Μία επίσης πολύ εύκολη διαδικασία, η οποία δεν χρειάζεται εξουσιοδοτημένο τεχνικό!