Από την ίδρυσή της πίσω στο 1992 η Eurochef είχε σαν στόχο την παραγωγή αξιόπιστου εξοπλισμού εστίασης κυρίως για μικρές επιχειρήσεις φαγητού ώστε να παρέχουν γρήγορα φρέσκο είτε κατεψυγμένο προϊόν και με ποιότητα εφάμιλλη εστιατορίου.
Αυτό, στο οποίο επικεντρώθηκε ήταν το να προσφέρει λύσεις χωρίς καν την ύπαρξη … επαγγελματικής κουζίνας !
Το πρώτο μηχάνημα το οποίο κατασκευάστηκε από την Eurochef ήταν η αυτόματη επιτραπέζια φριτέζα “Pom’Chef” που δεν χρειαζόταν “φούσκα” απορρόφησης.
Ηταν μία καινοτομία που συνοδεύει από τότε την πλειοψηφία των μηχανημάτων της ιταλικής εταιρείας και προσφέρει την δυνατότητα λειτουργίας σε πολλές περιπτώσεις που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτό.
Bars, pubs, καντίνες, εγκαταστάσεις αθλητικές / παραλίας, πιτσαρίες, ξενοδοχεία μπορούσαν πλέον να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να παρέχουν υπέροχες τραγανιστές τηγανητές πατάτες αλλά και λαχανικά, κροκέτες καθώς και είδη κρεατικών και θαλασσινών.
Ολα αυτά χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός επαγγελματία μάγειρα !
Και φυσικά χωρίς να παράγονται καπνοί και μυρωδιές στον χώρο λειτουργίας των μηχανημάτων.
Ηδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Eurochef, προστέθηκαν οι επιτραπέζιες κουζίνες ζυμαρικών “PastaChef” αλλά και οι βιτρίνες “Tudor”. Πολλαπλασιάστηκαν έτσι οι επιλογές για την παροχή παραγόμενων προϊόντων για τις επιχειρήσεις εστίασης με τις προαναφερθείσες ιδιαιτερότητες.
Με τον καιρό η Eurochef κάλυψε ουσιαστικά κάθε ανάγκη με την ευρεία γκάμα των μηχανημάτων της. Φριτέζες κάθε είδους, φούρνοι για pizza και βέβαια ο πατενταρισμένος κόφτης πατατών σε μορφή chips που είναι μία επένδυση για οποιαδήποτε επιχείρηση !
Η ευχρηστία των μηχανημάτων, η αξιοπιστία που προσφέρουν, η ελάχιστη ανάγκη για συντήρηση και η γρήγορη λειτουργία τους αποτελούν τους λόγους για τους οποίους πολλές επιχειρήσεις προτιμούν εξοπλισμό της Eurochef για να επενδύσουν.
Συνοψίζοντας, τα πλεονεκτήματα που συναντά ο επιχειρηματίας που επιλέγει τον εξοπλισμό της Eurochef, είναι τα εξής:
• Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ύπαρξη κεντρικής μονάδας απορρόφησης
• Είναι πολύ γρήγορα μηχανήματα, τα περισσότερα απαιτούν μόλις 2-3’ για να ετοιμάσουν το προϊόν ακόμη και απευθείας από κατάσταση κατάψυξης.
• Είναι αυτόματα και πολύ εύχρηστα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται η γνώση ενός εξειδικευμένου μάγειρα.
• Εύκολα στον καθαρισμό και με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης.
• Ολη η διαδικασία παραγωγής γίνεται στην Ιταλία (Modena) , ακολουθώντας τα πολύ αυστηρά ευρωπαϊκά standards.